Daugavpils 15. vidusskola

Informācija par Daugavpils 15. vidusskolas ēdnīcu.

Daugavpils 15 vidusskolas ēdnīca ir slēgta tipa ēdnīca.

Sākot no 7. līdz 12. klasei skolēniem ir iespēja izvēlēties no 10 – 15 sagatavotiem ēdieniem sev tīkamāko pēc izvēles tipa sadales. Ēdienkartē ir  zupa, 5 – 8 veidu pamatēdieni no cūkgaļas, liellopa un putnu gaļas, kā arī zivis ar un bez piedevām. Vismaz 2 veidu desertu, dažādi sautējumi, biezputras un vairāku veidu salāti. Visus komponentus var izvēlēties jebkurā kombinācījā, vai arī skolēniem ir iespēja iegādāties kompleksās pusdienas par 1,42 euro.

Katru dienu izglītojamajiem ir iespēja iegādāties launagu.

Mazajiem skolēniem no 1. līdz 5. klasei piedāvā kompleksās pusdienas – katru dienu atšķirīgas kā to nosaka Ministru Kabineta noteikumi. Savukārt 6. klases skolēniem ir iespēja savas pusdienas saņemt pie izvēles sadales, izvēloties pusdienu sortimentu pašam. Ēdienam rūpīgi tiek rēķināta uzturvērtība, ķīmiskais sastāvs, lai skolēni varētu saņemt pilnvērtīgu uzturu.

Produkti, ko izmantojam skolēnu ēdināšanai pakalpojuma nodrošināšanai atbilst bioloģiskās lauksmaimniecības (BL), nacinālās pārtikas kvalitātes shēmu (NPKS) vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas (LPIA) prasībām.

Skolēniem, kuriem ir ārstniecības iestādes apstiprinātas diagnozes par uztura korekcījām, tiek individuāli izstrādātas ēdienkartes, nepieciešamības gadījumā sazinoties gan ar konkrētā skolēna ārstējošo ārstu, gan viņa vecākiem.

Pirmo līdz devīto klašu skolēniem ir nodrošināta “skolas piena” un “skolas augļa” programma.

Bērniem iespējams apmeklēt ēdnīcu ne tikai starpbrīdī, bet arī brīvstundās. Ēdnīcas vide ir mūsdienīgi labiekārtota – jaunas mēbeles. Skolēni ēdnīcu izmanto arī brīvā laika pavadīšanai. Virtuve pārredzama visos ražošanas procesa etapos, lai skolēni, pedagogi, tehniskais personāls un skolas viesi būtu pārliecināti par piedāvātā ēdiena nekaitīgumu un drošumu.

Izglītības iestādē esam atvērti pret skolas vadību, skolas medmāsu, pret skolēnu vecākiem vai aizbildņiem, lai pilnīgāk būtu nodrošināta pakalpojuma kvalitāte.

Uzņēmums ar sabiedrisko ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu izglītības iestādēs nodarbojas no 1997 gada.